Powered by
Какво е разбирането на Аюрведа и Йога за ролята на човешкото съзнание в лечебния процес? Какви са достиженията на съвременната наука в използването на съзнанието за лечебни цели? И още... 26.02.2012 10:30 ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

Изтегли покана

ПРОДЪЛЖАВАТ  СЕМИНАРИТЕ НА ТЕМА:
„АЮРВЕДА И ЙОГА”

Имаме удоволствието да Ви поканим на поредния семинар на тема:

„ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ СЪЗНАНИЕТО”

На този семинар участниците ще научат:
- Какво е разбирането на Аюрведа и Йога за ролята на човешкото съзнание в лечебния процес.
- Какви са достиженията на съвременната наука в използването на съзнанието за лечебни цели.
- Интегриране на древните и съвременните знания.
- Техники.
 
Лекцията представлява интерес за хора интересуващи се от Йога и Аюрведа, за лекари, психолози, лечители, за хора със здравни проблеми и за всички любознателни.

ПРОГРАМА
                                                                                          
10:30-11:00   Регистрация
11:00–12:30   Лечение чрез съзнанието (лектор д-р А. Заркова)
12:30-13:00   Аюрведичен обяд                        

ОЧАКВАМЕ ВИ на 26-ти ФЕВРУАРИ 2012 г., НЕДЕЛЯ
ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

Записване за участие можете да направите на станицата на Българско Сдружение Аюрведа: www.ayurvedabg.info/activities/ - Актуални семинари,
на e-mail: ayurvedabg@gmail.com и на тел: 0896728881.  

КАКВО Е АЮРВЕДА


Аюрведа е най-древната лечебна система в света от 5000 години, като част от културната и духовна традиция на Индия. Думата Аюрведа е на санскрит и произлиза от "аю", което означава живот, и "веда", което означава знание, т.е. наука за живота. Аюрведа е система за лечение, профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи са: подправки, храни, билки, масла, скъпоценни камъни.  Методите, които използва са: диета, промени в начина на живот, детоксикация на организма, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация.
Основната цел на Аюрведа е изкореняването на болестите, които са пречка в живота на човека в неговите 4 основни аспекта: изпълняване на задълженията (дхарма), придобиването на богатство (артха), удовлетворяването на желанията (кама) и постигане на освобождение (мокша).

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВОДЕЩИТЕ

Н.с. І ст. д-р Антоанета Заркова работи в Националната болница по хематология в кабинет по хемостазеология. Има защитена специалност по вътрешни болести.
    От 2001 г. практикува Аюрведична медицина в създадения от нея диагностичен, лечебен и образователен Аюрведичен център.
    Специализирала е в:
•    Тибия Колидж - филиал на Делхийския университет,
•    Аюрведичния лечебен и изследователски център на доктор Навиин Гупта в Делхи,
•    Аюрведичния център на д-р Сунил Джоши, Нагпур|, Индия,
•    Националния институт по Аюрведа в Джайпур, Индия,
•    Курс по лечение с мантри при д-р Дейвид Фроли, директор на Американския институт за ведически изследвания проведен в Щвейцария.

От 2007 г. Аюрведичен център - София предлага три годишно обучение по Аюрведа, съвместно с Европейския институт за ведически изследвания и Националния институт по Аюрведа в Джайпур.

Юрий Ковачев - водещ специалист по ведическа кулинария
• От пет години води свой курс по готварство с 2 нива на обучение
Интересът му към Aюрведа и храненето, според него, е от 1992 г, когато си купува  книга на д-р Васант Лад на руски език. Обогатява и задълбочава познанията си и кулинарни умения в Москва, където живее от 1996-2001 г. Посещава  лекции на  водещи специалисти по Aюрведа, купува си обучаващи филми и литература по ведическо кулинарно изкуство, общува с хора с подобни интереси. В Унгария регионалната телевизия на гр. Пейч излъчва филмчета с него как  бързо, лесно и вкусно да си приготвим нещо здравословно. Връщайки се в България, често е канен да готви на семинари и официални събития. А хората, опитали приготвената от него храна, пожелаха той да сподели опита си в кулинарен курс.26.02.2012 10:30

Регистрационна форма:

НОВИНАР

Запишете се за актуална информация направо в електронната Ви поща.

ПОЛЕЗНО

СЪБИТИЯ